Categories
My Links

Četvrtak, Januar 08, 2009

RSS on-line promocija

RSS (Real Simple Syndication) je već uglavnom poznata web tehnologija za praćenje  sadržaja sa određenih sajtova/blogova, i u ranijim postovima je ukratko objašnjeno čemu služi RSS tehnologija i zašto je ona veoma kvalitetna za ljude koji se ozbiljnije bave internetom.

Pored primene RSS feed-a, kao internet alata pomoću kojeg se mogu letimično pratiti sadržaji sa vama omiljenih Web stranica, postoji još jedna velika primena RSS-a, i to u promotivne svrhe.

Kao primer za ovaj vid Internet promocije uzeću blog, kao nešto što je svima nama blisko.

Sa jedne strane uzećemo blog koji nema RSS feed, a sa druge strane uzećemo onaj koji ima ovu opciju i napravićemo kratko poređenje.

Kada bi jedan posetilac posetio vaš blog, koji nema RSS,on bi pročitao vaš post, bio bi njime zadovoljan ili ne što je stvar ukusa, i otišao bi. E sad, problem nastaje u onom delu kada bi ste Vi želeli da se taj posetilac vrati na vaš blog.

A to i nije tako jednostavno ako nemate RSS, jer bi u suprotnom posetilac morao da pamti vašu adresu, dodaje je u Bookmark ili slično, što predstavlja gubljenje vremena za one koji se ozbiljno bave internetom.

Postavljanjem RSS-a na vaš blog dobili bi ste mnogo.

Potencijalni posetilac vašeg sajta/bloga bi samo jednim klikom mogao da bude vaš. Prostim klikom na RSS ikonicu, dobili bi ste posetioca koji vas svakodnevno prati, dobili bi ste "stalnu mušteriju".

E sad, ovo je samo jedan od osnovnih primera iskorišćenja RSS tehnologije, ali to je tek osnovi deo.

Putem RSS tehnologije, ako bi ozbiljnije iskoristili mogućnosti koje nam pruža, možete recimo pratiti KO VAS PRATI, odnosno ko vas čita, ko piše o vama, ko kopira vaše tekstove i slično.

Ozbiljnijim iskoričćenjem RSS tehnologije možete postiće veoma velike promotivne efekte, a naročito ako RSS tehnologiju uparite sa društvenim mrežama i opcijama koje one nude, onda se mogu postiče veoma kvalitetni rezultati-

 #
Technorati Profile

[Odgovori]

rss nije toliko zazivio kod nas koliko je vani aktuelan

Comment by Agorafobija (09/30/2011 23:39)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me