Categories
My Links
Facebook blogovanje
dzono | 12 Januar, 2009 10:51

Blogovanje je svegde u svetu (pa i kod nas) postalo popularno, kako međe Internet profesionalcima, tako i među običnim ljudima koji žele da vode svoje on-line dnevnike.

Kako je već ranije bilo primera u svetu, gde su određeni blog postovi doneli ogromni publicitet, ljudi su shvatili da je potrebno baciti akcenat na ovaj deo Web-a.

Poznato je takođe da i pretraživači "vole" blogove, te je i ova informacija doprinela da velike kompanije, kao što je i Facebook, naprave svoje platforme za blogovanje.

Reč je o tome, da na Facebook-u postoji deo za blogere, koji mogu svoje pisanje prezentovati svim korisnicima Facebook-a. 

Koliko blog platformi se može pohvaliti podatkom da ima 150 miliona korisnika, koliko Facebook trenutno broji?

Postoji još jedan bitan deo na Facebook-u, a to je deo u kojem vi možete postaviti vaš lični blog (blog sa posebnog domena) i ovom opcijom možete privući veliki broj korisnika.

Naravno, potrebno je samo imati profil na Facebook-u. Dovoljno je ulogovati se,posetiti opciju za dodavanje svog bloga ito je manje-više sve što je potrebno uraditi da bi se vaš blog našao na listi.

Nažalost, ne mogu vam pokazati kako izgledaju te opcije na Facebook-u, jer sam izbrisao svoj nalog, te ne mogu pristupiti istim opcijama, ali dok mi je ova tema bila interesantna sa strane Internet Marketinga, mogao sam primetiti da su svoje blogove postavili prekaljeni Internet PRofesionalci u Srbiji kao što su Miloje Sekulić i Dragana Vujović Đermanović.

Ovo je još jedan od retkih primera pozitivnog i pametnog iskorišćenja društvenih mreža u Srbiji (što je retkost).

 #
Technorati Profile