Categories
My Links

Ponedeljak, Mart 02, 2009

Facebook uveo glasanje za "Uslove korišćenja"
 
Nakon problema koje je Facebook imao zbog promene uslova korišćenja, popularni sajt odlučio je da čitavu stvar reši na demokratski način - glasanjem.


"Facebook principi" i "Izjava o pravoma i obavezama" pojavila se na početnim stranicama, koja ohrabruje korisnike da glasaju o različitim stvarima, kako bi se uspostavili pravični uslovi korišćenja ovog popularnog sajta.

Iako su oba dokumenta prilično obimna, odziv Facebook zajednice je odličan jer očigledno svi žele da budu uključeni u kreiranje budućnosti ovog soc-net giganta.

Sa ovakvim potezom Facebook bi mogao se bi da osigura poziciju lidera na polju društvenih Internet mreža, pridobije nove fanove, ali i zadrži stare.

Sigurno je osnivač sajta Mark Cukerberg bio povinovan nekim nemilim događajima koji su se desili kada se odlučio na ovakav potez. Među njima je svakako i prošlogodišnja optužba za 22 prekršaja privatnosti.

Facebook je svoju lekciju izgleda naučio na teži način, a kako će se to odraziti na buduće funkcionisanje sajta ostaje da se vidi.

 

By Bratislav Jovanović, MONDO

 #
Technorati Profile

[Odgovori]

Ma ne treba FB tako ozbiljno shvaćati.

Comment by mladiluk (03/04/2009 22:09)

fuckbljook [Odgovori]

ljudi,tj.potrosaci,ne shvataju da facebook je razmena informacija a ne ko ce koga a ne svoj svoga...

Comment by salevic aleksandar (03/05/2009 09:49)

Jay-Z [Odgovori]

hope that you continue with this great blog. I really enjoy visiting your webpage to check out the recent posts. Just thought you might like to hear that Christmas

Comment by Jay-Z (10/14/2010 12:11)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me