Categories
My Links
Koza Nostra na Facebook-u
dzono | 17 Januar, 2009 23:36

Ljudima je oduvek bilo zanimljivo da pišu knjige, prave filmove, krišom prepričavaju zločine i nedela nekih tamo zlih ljudi....ponajviše od svih, bilo je reči o Koza Nostri, ozloglašenoj mafiji sa Sicilije.

Ne znam šta je to što je uvek ljudima bilo interesantno kod članova tih i takvih "udruženja", ali znam filmovi kao što su "Kum" ili knjige kao što su "Sicilijanac" nikada neće umreti.

Možda je sada trenutno u svetu knjiga kao medij komunikacije sa masom malo potisnuta u stranu, ali Internet definitivno nije.

Samim tim, vođe nekih od ozloglašenih italijanskih mafija, rešili su da pune neke nove stranice.....Internet stranice.

Već nagađate, reč je o Facebook-u.

Na sajtu RTS-a, objavljena je vest u koja govori o tome kako su na Facebook-u otvorene grupe za podršku eminentnih članova ovih famoznih udruženja. Verovali ili ne, ljudi na sva vrata veličaju svoje "crne heroje", aljudska glupost ide do te mere, da neke od njih žele da proglase svecima.

Najveći broj članova imaju "klubovi" osnovani u čast dvojice osuđenih šefova, Salvatorea "Totoa" Rine, koji je u zatvoru od 1993. i njegovog naslednika Bernarda Provencana (obojica iz Korleonea), uhapšenog u aprilu 2006. godine, ali i Matea Mesine Denara zvanog "Dijabolik", bosa iz Trapanija na Siciliji, koji se smatra aktuelnim "šefom svih šefova". - kako navodi izvor RTS-a.

Da li je ovo samo još jedan hir, ili možda neki novi način da bosovi komuniciraju sa svojim poručnicima, ostaje samo da se nagađa. Definitivno je mafija počela da preuzima i Internet...pazite se , da ne dođu da Vam traže reket za Vaš blog.Cool

 #
Technorati Profile