Categories
My Links

Subota, Januar 03, 2009

Kako će Facebook ubiti Twitter preko noći

Svaki region, svaki narod i kultura ponaosob, imaju neka svoja obeležja, neka svoja moralna prava i ustaljene navike. Tako je i sa društvenim mrežama.

Ne želim sada da ulazim u problematiku zašto i iz kojih razloga određena društvena mreža dominira u određenom regionu (možda jedan post posvetim tome), jer za to postoje ozbiljni razlozi.

Gledajući globalno, dve trenutno najjače svetske društvene mreže Twitter i Faceook, poseduju neke slične osobine, ali postoji jedan deo koji ih drastično razlikuje.

Moram da napomenem deo interakcije koji takođe predstavlja veliku razliku, kao i broj prijatelja (na Facebok-u ograničen broj na 5.000), ali ovde je reč o statusima.

Nick O'Neill je u jednom svom postu naveo kako je pitanje statusa od fundamentalnog značaja za prevlast na tržištu.

Naime, reč je o tome da kod Twittera postoji problem kada je reč o aplikacijama. Određene aplikacije su izrađene samo za određeni broj korisnika i samim tim neka nova aplikacija ne može da dosegne sve korisnike ove mreže, što kod Facebook-a nije slučaj. Facebook develop team je napravio jedinstvene aplikacione platforme koje su prihvatljive svim korisnicima podjednako.

Pored ove pogodnosti Facebook-a, deo koji donosi prednost i koji bi po mišljenju određenih stručnjaka mogao da donese i totalnu pobedu Facebook-a nad Twitter-om,je opcija status update za sve.

Ova opcija je moguća na Facebook-u, ali samo određenom broju ljudi, tj. ljudima kojima ste Vi dali potvrdu da su vaši prijatelji i da mogu imati uvid u vaše lične podatke.

Kada bi se desilo da Facebook otvori statuse ka svim korisnicima, tu se misli na one koji vam i nisu prijatelji, određene analize govore da bi Facebook preko noći ugasio Twitter.

Reč je o tome da bi kompanije sa ovom opcijom mogle mnogo bolji da eksploatišu Facebook, imali bi širi spektar delovanja, a to bi značilo da bi se status objavljen na Facebook-u danas, tek sutra pojavio na Twitter-u.

Usput, ako ste mislili da možete sakriti neke podatke o vama na Faceook-u, želim da vas podsetim na opciju Users.getInfo....čisto da znate da ipak mogu neke stvari o vama biti otkrivene...Laughing

 #
Technorati Profile

[Odgovori]

Nisam preterano upoznat sa Twitter-om ali se apsolutno slazem da ce ga Facebook pregaziti,bio sam skeptik u pocetku kada su rekli da ce pregaziti i My Space ali vidis sta se desava,postali su i najposeceniji posle google-a.

Molim te klikni mi na link ispod

Comment by nikola22 (01/06/2009 11:36)

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы [Odgovori]

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы
https://americandental.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
[url=https://americandental.ru/]americandental.ru[/url]

Comment by Aellyagori (11/29/2021 18:39)

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы dentaquest.ru [Odgovori]

Стоматология в Москвe dentaquest.ru
https://dentaquest.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
[url=https://dentaquest.ru/]dentaquest.ru[/url]

Comment by Annaagori (12/03/2021 09:48)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me