Categories
My Links
Marihuana SPAM na Facebook-u
dzono | 26 Novembar, 2008 12:33

Prema podacima koje sam nasao, Facebook je ovog avgusta dobio sudsko resenje da mu se isplati 873 miliona dolara na osnovu tuzbe koje je advokatski tim Facebook podneo protiv Adama Guerbueza i njigove firme Atlantis Blue Capital.

Radi se o tome da je ovaj pomenuti covek prevario korisnike Facebook-a i naterao ih da svoje Facebook sifre ispisu u odredjeni formular koji je on kasnije iskoristio da posalje vise od 4 miliona SPAM e-mailova koji promovisu marihuanu!

Ovaj vispreni gospodin je iskoristio ovu i ovakvu drustvenu mrezu da bi promovisao svoj "proizvod", kao i mnogi drugi, samo sto je njegov proizvod-laka droga!

Zamislite podatak da na 4 miliona e-mail adresa stigne poruka kako treba koristiti marihuanu, kako se treba drogirati....

Ajde da zamislimo situaciju ( upotrebimo mastu ) da se samo 2% od tih 4 miliona zapitalo kako je to kada se konzumira marihuana, to je broj od 80 000 ljudi, a recimo da uzmemo da je samo 0.5 % od tih 4 miliona tokom ove "marketinske kampanje" probalo marihuanu na osnovu ovih SPAM poruka, dolazimo do brojke da je nekih 20 000 ljudi probalo tih dana marihuanu ! ! !

Mislim da posle ovog primera mozemo shvatiti koliko stetno moze biti ovo globalno umrezavanje na jednom mestu zvanom Facebook (ili slicno).....ako uzmemo u obzir da drustvene mreze mahom koriste tinejdzeri koji su labilnog samopouzdanja, koji su podlozni manipulisanju, onda je situacija jos vise zabrinjavajuca.

Ovu presudu Facebook ce tesko naplatiti, ona je izrecena kao bi zaplasila eventualne sledece napade na njih i njihove korisnike od strane "mastovitih preduzetnika" kakav je bio ovaj gospodin.

 #
Technorati Profile