Categories
My Links

Petak, Decembar 19, 2008

Facebook VS Google
Ranije ove godine, četiri svetske Internet kompanije, Googl, Yahoo, Facebook i Microsoft, su predstavljali budućnost interneta.

Od tada, Yahoo je uspeo svojom lošom taktikom da sam sebe omete u razvoju i definitivno padne ispod Googla (mada su i dalje prvi pretraživač po direktorijumskom pretraživanju), a sad i Facebook-a (po popularnosti koriščenja). Što se Majkrosofta tiče, oni su zapeli oko svojih desktop razvoja (prvi bez premca) i još uvek pokušavaju da nađu načina da se uključe u trku sa liderima na Internetu.

Ovi gore navedeni podaci nas dovode do zaključka da se trenutno dve kompanije bore za razvoj budućnosti Interneta, a samim tim i prednost na istom polju i to su Googl i Facebook.

Googl je jedna stabilna kompanija, koja beleži konstantan porast broja korisnika, kako kao pretraživač, tako kao i poslovno tržišna oblast, ali jedna stvar koja je interesantna je to da (na moju žalost) Facebook takođe konstano beleži porast broja korisnika, bez obzira na to što čine neke maltene kardinalne greške.

Naime, do sada je Facebook plasirao mnoge katastrofalne platforme (kao što je platforma Beacon) koje bi u 99 % slučajeva dovele do drastičnog opadanja broja korisnika, ali su oni opstali, pa čak i napredovali.

Tehnički gledano, Facebook je sada tamo gde je Googl bio pre nekih 5 godina, redefiniše igru, pravi nove poteze i radi na stvarima na kojim konkurencija ne radi i izaziva Googl na borbu za posetioce i njihovo vreme utrošeno na svojim servisima.

 #
Technorati Profile

[Odgovori]

Ne bi me čudilo da Facebook razvije svoj web browser!!

Comment by zlatiborac (12/20/2008 11:53)

kako si [Odgovori]

kako si nikola i sta radis

Comment by bojan (02/05/2009 19:58)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me