Categories
My Links
Sta ste dobili otvaranjem Bloga?
dzono | 26 Decembar, 2008 01:14

Srbija je kao jedna od zemlji bivše SFRJ, trenutno na 3. mestu ( iza Hrvatske i Slovenije, a ispred Makedonije), po broju korisnika interneta u odnosu na broj stanovnika.

O tome gde smo mi u odnosu na te države po pitanju poslovne primene Interneta, o tome ću govoriti drugi put.

Naime, pretraživanjem po različitim domenima (zemalja u regionu) na kojima se može otvoriti besplatni blog, došao sam do konstatacije da je velika većina blogova koji se nalaze na Internetu, neki oblik ličnog dnevnika.

Po jednoj od definiciji bloga  , blog i jeste jedan oblik dnevnika...ali je u pitanju mnogo širi pojam.

U svetu (nažalost ne i kod nas), postojalo je par interesantnih primera bloga kao uticajnog medija koji je u veoma kratkom periodu uspeo da pridobije pažnju širokog auditorijuma.

Kod nas se i nakon par godina od kada je blogovanje postalo aktuelno, može videti jako mali broj kvalitetnih blogova na kojima se mogu pronaći informacije koje bi mogle nečemu da posluže.

Znam da smo mi zemlja koja je već nekih 20 godina u izolaciji i da je ova svetska, a naša kriza prisutna na ovim teritorijama već XY godina, razumem ja sve to, ali me zanima zašto je tako mali broj pametnih stvari na našem Internet nebu?

Ako smo mi stvarno nebeski narod, pa kako to da su drugi bolji od nas....moj odgovor je prost-prihvatamoda smo tu gde jesmo.

Da se razumemo, pisanjem ovog posta nisam želeo nikoga da uvredim, svako ima pravo da na svom blogu iznese svoje mišljenje (ako ne vrši krivično delo), niti svoj blog smatram preterano korisnim za širu populaciju, ali se trudim da svakog dana naučim nešto novo, što bi moglo biti korisno napisati, te me interesuje šta je Vas "nateralo" da blogujete?

 #
Technorati Profile