Categories
My Links

Petak, Decembar 26, 2008

Sta ste dobili otvaranjem Bloga?

Srbija je kao jedna od zemlji bivše SFRJ, trenutno na 3. mestu ( iza Hrvatske i Slovenije, a ispred Makedonije), po broju korisnika interneta u odnosu na broj stanovnika.

O tome gde smo mi u odnosu na te države po pitanju poslovne primene Interneta, o tome ću govoriti drugi put.

Naime, pretraživanjem po različitim domenima (zemalja u regionu) na kojima se može otvoriti besplatni blog, došao sam do konstatacije da je velika većina blogova koji se nalaze na Internetu, neki oblik ličnog dnevnika.

Po jednoj od definiciji bloga  , blog i jeste jedan oblik dnevnika...ali je u pitanju mnogo širi pojam.

U svetu (nažalost ne i kod nas), postojalo je par interesantnih primera bloga kao uticajnog medija koji je u veoma kratkom periodu uspeo da pridobije pažnju širokog auditorijuma.

Kod nas se i nakon par godina od kada je blogovanje postalo aktuelno, može videti jako mali broj kvalitetnih blogova na kojima se mogu pronaći informacije koje bi mogle nečemu da posluže.

Znam da smo mi zemlja koja je već nekih 20 godina u izolaciji i da je ova svetska, a naša kriza prisutna na ovim teritorijama već XY godina, razumem ja sve to, ali me zanima zašto je tako mali broj pametnih stvari na našem Internet nebu?

Ako smo mi stvarno nebeski narod, pa kako to da su drugi bolji od nas....moj odgovor je prost-prihvatamoda smo tu gde jesmo.

Da se razumemo, pisanjem ovog posta nisam želeo nikoga da uvredim, svako ima pravo da na svom blogu iznese svoje mišljenje (ako ne vrši krivično delo), niti svoj blog smatram preterano korisnim za širu populaciju, ali se trudim da svakog dana naučim nešto novo, što bi moglo biti korisno napisati, te me interesuje šta je Vas "nateralo" da blogujete?

 #
Technorati Profile

[Odgovori]

Blog svako piše zbog sebe, a ne zbog drugih, ne da bi druge edukovao nego da bi se u nečemu izrazio. Ako je pritom dao nekome korisne informacije i edukovao druge, čist ćar.
Počela sam da blogujem na nagovor hrvatske blogerke koja je imala sjajan blog, prvo kao komentator na njenom i blogovima s kojima je održavala komunikaciju, a onda su me ti isti blogeri nagovorili da ja otvorim blog jer su smatrali da imam šta reći.

Comment by sanjarenja56 (12/26/2008 15:23)

[Odgovori]

Da ti budem iskren, niko me nije naterao, da pišem blog...jedini razlog je bio sledeći:
...kao amater volim sa svojim fotoaparatom, da zabeležim to što meni se sviđa...
...zahvaljujući blog.co.yu mogu da podelim, sve što ja vidim i volim, sa svakome, koga to interesuje...
...ne želim, da zarađujem sa raznim reklamima...
...itd.
Ali pošto ja pratim i druge blog stranice u drugim zemljama, mogu da ti kažem, da na top listi su oni, koji redovno psuju nečega ili nekoga...
...svaka treća reč ako nije psovka, ili nije neki seksualan doživljaj...taj post na tim stranicama nije ni za naslovnu stranu...
...i radujem se, što ovaj blog nije još u toj fazi razvoja...
...znamo i mi brate da psujemo...ali to ne činimo...evenetualno malo stidljivo...:))
...i tako je dobro za sve nas.

Veliki pozdrav, i

Prijatan vikend ti želim !

Comment by vastag (12/26/2008 19:13)

[Odgovori]

Mislim da gresis, na top listi blogova (potrazi listu koja se zove blogostaj) je veliki broj profesionalnih blogova koji se uglavnom bave Internetom.

Ali u svakom slucaju, lepo zapazanje.

Comment by Nikola Radivojevic (12/26/2008 19:35)

[Odgovori]

Ja se uopste ni bih slosio sa prvim komentarom

Comment by Krvarenje suljevi (09/30/2011 23:16)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me