Categories
My Links

Petak, Decembar 12, 2008

Sta vas Fejsbuk profil govori o vama?

 Koliko često menjate svoj profil na Fejsbuku? Da li vaša slika zaista predstavlja ono što jeste? Ili uopšte ne ličite na onu osobu na "slici u najboljem izdanju" postavljenu na Fejsbuk stranici?

Prema istraživanju koje je sproveo britanski Kosmopoliten, ljudima je više stalo do izgleda na "mreži" nego u stvarnom životu. Dr Asi Šarabi objašnjava šta profil na Fejsbuku govori o osobama koje stoje iza njega, piše Mirror.co.uk. Pronađite sebe u nekima od njih!

Pućenje usana – prezentovanje ovakvog provokativnog, senzualnog simbola upućuje na to da osoba želi da bude priznata kao seksualno biće, koje traži intimnost ili partnera. Takođe može da ukazuje na veoma osetljivu osobu.

Sa životinjama – ovo je osoba koja se predstavlja kao brižna i pažljiva, što ujedno indikuje i njenu potrebu da brine o drugima.

Plesanje – ovo je ultimativni poziv na posmatranje, potreba da osoba bude zapažena. Oni koji se prikazuju dok plešu verovatno su veoma ekstrovertni. U konotaciji sa zapadnom kulturom, plesanje predstavlja i težnju ka slobodi i dokolici i ukazuje na osobu sklonu hedonizmu.

Sa momkom/devojkom – ova vrsta slike popularna je među "serijskim monogamistima" i označava potragu za dubokim i posvećenim vezama.

Sa drugom/drugaricom – označava potrebu za flertovanjem i potencijalnom dvosmislenošću u kontaktima. Izražava težnju ka kreiranju priča i igranju igrica sa ljudima. Ukazuje na osobu sklonu tračevima.

U radu ili igri – ovo je neko ko se identifikuje sa svojim sposobnostima i iskustvima pre nego sa svojim emocijama ili vezama. Može da označava osobu koja nema želju da se vezuje i "smiri."

Na praznicima: Oni koji se povezuju sa bezbrižnim vremenom provedenim sa praznicima pokazuju svoju težnju da uklone svakodnevni stres. Ovo takođe može i da ukazuje na osobu sklonu fantazijama i sanjarenju.

Gledanje u stranu– želja da se osoba ne "uhvati" u konvencionalnom smislu označava jaku osobu čvrstih uverenja.

Izlazak u grad u najboljem izdanju – ovakva slika prezentuje društvenu ličnost, koja visoko vrednuje poverljivost i pažnju.


"Naši društveni profili na mreži su postali toliko uobičajeni da su u potpunosti isprepleteni sa stvarnim životima. Na mreži, baš kao i u stvarnom životu, stalno radimo na svom prezentovanju, stavljajući u prvi plan ono što želimo da se vidi, ali, kao i u stvarnom svetu, otkrivamo i one svoje aspekte koje smo možda želeli da sakrijemo," zaključio je dr Šarabi.

 #
Technorati Profile

[Odgovori]

Govori.
da me nema tamo
hahah

Comment by tijanas (12/12/2008 13:30)

[Odgovori]

Hehehe, Ja "gledam u stranu":D

Comment by misha (12/12/2008 14:15)

[Odgovori]

Ja se naslućujem u daljini. Što dalje, to bolje! Fejsbuk je igračka za one koji imaju višak vremena. Dođoh, probah i nije nešto.

Comment by betyn (12/12/2008 15:23)

[Odgovori]

ja ne verujem ,uzas aaaaaaa,ajde brze sa tim projektom o lecenju da mogu da budem prvi clan ustanove i da maknem ovaj profil:)))

Comment by clubbing (12/19/2008 01:36)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me