Categories
My Links
On-line kredibilitet i uticaj bloga video zapisom
dzono | 24 Februar, 2009 20:06

Čitajući post na blogu kolege blogera,aka Blogowski, u kojem je objavljen video zapis u kojem se javno kritikuje rad Sezam Pro Hostinga (došlo je do neprofesionalnog odnosa prema sajtu Moošema i istoimenoj koleginici blogerki), primetio sam jednu bitnu razliku koja se odnosi na samo pisanje gore pomenutog posta.

Reč je o tome što je sam post, skoro u celosti prebačen u video zapis. Odmah ispod naslova ispisano je par redova teksta (tačnije tri reda i jedan link) i zatim centralni deo zauzima video zapis koji govori o temi posta.

Da se razumemo, video zapis nije preuzet sa nekog drugog sajta ili Youtuba, već je autor originalno snimio (pretpostavljam svojom kamerom) sve ono što je hteo da kaže i to ukomponovao u jedan video zapis koji zamenjuje suvoparno kuckanje teksta.

Do sada nisam naišao na ovakav pristup pisanja bloga (kod Dede možete pročitati više o TV Blogu) , te ovo smatram interesantno iz više razloga.

Kao što se odmah može primetiti, ovaj način pisanja (prikazivanja) posta se u startu razlikuje od ostalih po originalnosti, ali ovaj način blogovanja može pomoći i prilikom izgradnje kredibiliteta i ostalih promotivnih delova sajta/bloga:

 #
Technorati Profile