Categories
My Links
Internet manijaci, Facebook pedofili, šta sa njima ? ? ?
dzono | 22 Februar, 2009 11:49

Ovih dana se u raznim medijima pronela vest kako je jedno lice iz Novog Sada namamilo i silovalo trinaestogodišnju devojčicu uz pomoć društvenih sajtova Karike.com i Facebook.com.

Na blogu Dragana Varagića se mogla primetiti rasprava na temu šta i kako preduzeti po ovom pitanju. Svi se slažu da je ovo jedan gnusni događaj, nešto što svi najgore osuđuju, ali niko ne zna kako to sprečiti.

Mnogi bi rekli kako su ljudi, tj. devojke, izložene mnogo većem riziku na ulici nego na Internetu (veći broj nepredvidivih situacija), i ja se slažem da se po tom pitanju moraju preduzeti mere bezbednosti, ali mi nije jasno zašto je ova vest tako brzo stavljena ispod otirača ! ! !

Trenutno živimo u vremenu kada je ekspanzija Interneta (Facebook kao predvodnik) u jeku, i kada veliki broj mladih osoba svoj stvarni život prebacuje na Internet i samim tim ti mladi svoje lične informacije, svoj život, stavljaju na tacnu pred ove i ovakve manijake i zato ovo ne smemo zanemariti.

Najveći problem leži u tome što svi korisnici Interneta (društveni sajtovi, chat sobe i slično) mogu sebe predstaviti onako kako oni to žele. Svi na Internetu možemo biti prinčevi i princeze, kako bi namamili klince i klinceze i iskoristili njihovu mladost, i toje ono što me plaši ! ! !

Nakon vesti o ovom silovanju, Ministarstvo za telekomunikaciju i informaciono društvo je pokrenulo pitanje zaštite dece na Internetu, nadam se da će i uradtiti nešto po tom pitanju.

Ovo nije prvi primer cyber kriminala u Srbiji, ovde, ovde i ovde možete pročitati neke zaboravljene slučajeve.

 #
Technorati Profile