Categories
My Links
Kako mi se Fejsbuk uvukao pd kozu....
dzono | 22 Oktobar, 2008 21:44

    Evo me....malo kasnim sa ovim postom (obecao sam da cu ranije napisati), ali sta je-tu je....do sada sam pisao o pojavi Fejsbuka na nasim prostorima, mom misljenju kako on utice i kako ce on u buducnosti uticati na mladju (a sto da ne i stariju) populaciju u Srbiji. E sad, da ne bih duzio dalje pricu o tome, ovaj post cu posvetiti sebi (ne bas skromno zar ne).

    Naime, citajuci neke od Vasih komentara, procitao sam primedbu da se previse ogradjujem o ovu temu i da nisam otvoren...e, pa evo istine o meni....Do pre par meseci, ja sam bio veliki protivnik Fejsbuka (i ostalih druzeljubivih internet zajednica), ali onda sam jednog dana, cekajuci da stane kisa, iz ciste dosade napravio nalog na fejsbuku....i onda je krenula lavina.....prvih par dana nisam imao pojma gde sam, sta ja to radim, kad god se okrenem, kad god se probudim, ja sam bio ulogovan na Fejsu, gledejuci slike, cetujuci, dodavajuci prijatelje, komentare.....

    Mislio sam, ma procice me, to je samo pocetno uzbudjenje......znate onaj osecaj kad Vam je nesto novo, pa kad zelite do kraja da ga isprobate!?

    I tako, dan za danom, maltene neprimetno, ja sam provodio sate i sate na Fejsu. Poceo sam da zanemarujem osnovne potrebe. Uvideo sam da mi se par dana za redom desava, da dodjem kuci iz skole mrtav umoran i gladan, a da prvo sednem za lap-top, lagano se ulogujem na Fejs i neprimetno zaboravim na glad, umor.....to je sve trajalo jedno izvesno vreme, da zaludjenost je pocela da me uzima celog, poceo sam da se gubim...i onda sam rekao STOP.

    Shvatio sam da je dosao trenutak kada moram sebi reci NE, kada moram pomoci sebi i naterati se da se izvecem iz tih kandzi zavisnosti.

    Odjednom, opet sam poceo da lagano hvatam normalan tempo zivota, shvatio sam kad je dan, kad je noc, i kada sam stvarno gladan.

    Ja srecom, imam dovoljno samokontrole, da sam sebi mogao da odredim neke granice, ali meni je cilj, da ove koji se sada radjaju sa nalogom na Fejsu, ukazem da je zivot mnogo vise od toga. Tuzan sam, jer u istoj ulici gde sam ja odrastao, gde sam gulio nove patike igrajuci fudbal danas ne mogu videti iste takve klince...dosli su, neki novi klinci, oni koji su loptu zamenili nalogom na Fejsu...e, njih mi je zao....

    Ako neko misli da je Fejsbuk kao zavisnost nebitna stvar...grdno se vara, pitajte mene, bivseg Fejs zavisnika....:-)  

 #
Technorati Profile